Helaas, de pagina die u zoekt, bestaat niet

Probeer het hieronder eens met een gerichte zoekopdracht. Of gebruik het hoofdmenu bovenin om de pagina te vinden die u zoekt.

Vergelijkbare pagina's

  • Nanda Piersma: “We zoeken oplossingen voor actuele problemen in de stad”

  • Nieuwsbrief

    Regieorgaan SIA verstuurt maandelijks een digitale nieuwsbrief.

  • Betekenisvolle dialogen met sociale robots

    We zien steeds meer mogelijkheden voor de inzet van sociale robots, maar kunnen robots ook een betekenisvolle dialoog voeren met iemand met dementie? Dit onderzochten onderzoekers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) samen met literatuurorganisatie Wintertuin, ArtEZ University of the Arts, de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en zorginstellingen AxionContinu en Vitalis WoonZorg Groep.

  • Nieuwe gedragscode wetenschappelijke integriteit voor Nederlandse wetenschap

    De nieuwe versie van de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit is op 14 september gelanceerd. De code gaat in op 1 oktober 2018 en is ook toepasbaar voor praktijkgericht onderzoek aan hogescholen. De gedragscode is tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen KNAW, NFU, NWO, TO2-federatie, Vereniging Hogescholen en de Vereniging van Universiteiten.

  • 16e groep voltooit Leergang Bouwstenen voor succesvol praktijkgericht onderzoek

    Onlangs ontvingen de deelnemers van groep 1, 2022-2023 van hun bewijs van deelname bij hogeschool Windesheim in Zwolle van de leergang over onderzoek voor en door hogescholen.

  • Firebot: een blusrobot die levens redt

    Een blusrobot kan het gevaarlijke werk van een brandweerman of -vrouw deels overnemen. Saxion onderzoekt de inzet van blusrobots in het RAAK-publiekproject Firebot.

  • Nieuws

    In dit nieuwsoverzicht vind je het laatste nieuws over Regieorgaan SIA en interessante ontwikkelingen op het gebied van praktijkgericht onderzoek.

  • Internationalisering van praktijkgericht onderzoek

    Internationalisering van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen bevordert de kwaliteit en doorwerking van het onderzoek. Regieorgaan SIA startte in 2022 met het pilotprogramma Richting Europa. Doel van het programma is onder meer om hogescholen beter te laten aansluiten op de Europese onderzoeksagenda.

  • Startbijeenkomst Begeleiding van implementatie KPI’s voor kringlooplandbouw

    Regieorgaan SIA organiseert op 23 april een online startbijeenkomst rondom de subsidieregeling Thematische vraagstukken op het thema Begeleiding van implementatie KPI’s voor kringlooplandbouw. Wil je meer weten over deze ronde of ben je op zoek naar consortiumpartners? Neem dan deel aan deze bijeenkomst.

  • 14 nieuwe SPRONG-groepen gehonoreerd

    Regieorgaan SIA heeft 14 SPRONG-groepen gehonoreerd. De onderzoeksgroepen krijgen subsidie om in 8 jaar tijd uit te groeien tot krachtige SPRONG-groepen.