Innofest X SIA Sport

  • Voor het testen op een sportevenement of een festival van je innovatie uit onderzoek
  • Het gaat om een innovatie op het gebied van sport, sportief bewegen of het verduurzamen van sport(accommodaties)
  • De financiering is maximaal € 10.000 per aanvraag

Innofest X SIA Sport 2024

Inhoud

Nieuwe ronde opent in zomer 2024

In de zomer van 2024 opent een nieuwe ronde van Innofest X SIA Sport. Indienen kan na opening tot 26 november. Zodra de ronde geopend is, kun je dit vinden op onze website.

Doel Innofest X SIA Sport

Samen met Innofest en Sportinnovator geven we onderzoekers van hogescholen de kans om hun innovatie uit praktijkgericht onderzoek op het gebied van sport en bewegen te testen op een sportevenement of op een festival.

Met Innofest X SIA Sport dragen we bij aan de doelstellingen van Sportinnovator om:

  • sport en sportaccommodaties sneller te verduurzamen;
  • iedereen op ieder niveau meer te laten sporten en sportief te laten bewegen;


Regieorgaan SIA wil daarnaast stimuleren dat deze innovaties breder beschikbaar komen, of op de markt gebracht worden. En de resultaten en de impact van het onderzoek van hogescholen zichtbaar maken voor een breed publiek.

Festivals en sportevenementen als living lab

Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Een festival is een tijdelijke minimaatschappij en er zijn hier - net als in het echte leven - uitdagingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel. Bovendien zijn er veel mensen bij elkaar op een klein gebied.

Dit maakt festivals de perfecte plek om prototypes te testen, te implementeren en heel veel feedback op te halen in korte tijd. Bijkomend voordeel: deelname aan een festival levert jou en je onderzoek ook veel zichtbaarheid en een groter netwerk op.

Voor deze regeling die specifiek op sport en bewegen en het verduurzamen van sport is gericht, worden ook sportevenementen ingezet als testlocatie.

Financiering van test

Ben je onderzoeker en wil je - met een team - een onderzoeksresultaat testen dat bijdraagt aan de doelstellingen van Sportinnovator? Dan kun je met Innofest X SIA Sport financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van zo'n test, het verder ontwikkelen van prototypes en het uitvoeren van experimenten op een festival of op een sportevenement. Je kunt maximaal € 10.000 aanvragen.

Begeleiding door Innofest

Naast € 10.000 krijgen teams voorafgaand aan het testen 3 lessen van Innofest. Hiermee wordt je team klaargestoomd voor het uitvoeren van de tests op een festival of in een living lab. Zo kunnen de teams optimale resultaten behalen met hun tests.

Aanvragen

Je kunt je aanvraag indienen tot uiterlijk 20 februari 2024, 14.00 uur. Kijk op de rondepagina voor meer informatie en het aanvraagformulier.

Gesloten ronde

Details bekijken

Beoordeling

Als een aanvraag voldoet aan alle voorwaarden, leggen we deze voor aan een beoordelingscommissie. Deze commissie scoort alle aanvragen. De 14 beste aanvragen mogen in een pitchvideo van 1 minuut de aanvraag toelichten. Ook geven de aanvragers schriftelijk antwoord op een aantal vragen van de commissie. De commissieleden bespreken de pitch en de antwoorden. Aan de hand daarvan adviseren zij het bestuur van Regieorgaan SIA welke aanvragen subsidie te geven.

Contact

Meer weten over Innofest X SIA Sport? Neem dan contact op met:

Jerry Verschuren

Programmamanager

Coördinatie KIEM

Foto in header: Marathon Eindhoven Golazo