Innofest X SIA

  • Voor het testen op een festival van je innovatie uit onderzoek
  • De financiering is maximaal € 10.000 per aanvraag
  • Tijdens een pitchbijeenkomst geef je een toelichting op je project voor een jury

Inhoud

Doel Innofest X SIA

Samen met Innofest geven we onderzoekers van hogescholen de kans om hun prototype te testen of een experiment uit te voeren op een festival. Hiermee wil Regieorgaan SIA onderzoek en ondernemerschap stimuleren bij hogescholen en brengen we de resultaten van praktijkgericht onderzoek onder de aandacht.

Festival als living lab

Innofest zet 11 festivals in als living labs voor innovatie. Een festival is een tijdelijke minimaatschappij en er zijn hier - net als in het echte leven - uitdagingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel.

Dit maakt festivals de perfecte plek om prototypes te testen, te implementeren en heel veel feedback op te halen in korte tijd. Bijkomend voordeel: deelname aan een festival levert ook veel zichtbaarheid en een groter netwerk op.

Dit jaar kunnen er geen festivals georganiseerd worden. Toch zijn er 4 tests vanuit hogescholen. Bijvoorbeeld op een camping en in een biergarten.

Financiering van test

Onderzoekers met goede ideeën konden tot 1 maart 2020 financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van testen, het verder ontwikkelen van prototype en experimenten en de uitvoering op het festival. Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen is € 10.000.

Aanmelden

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden voor een testplek op een festival. Houd deze pagina in de gaten voor nieuws over testen in 2021.

Beoordeling

Na de vooraanmelding met motivatie nodigt de jury de meest kansrijke aanmeldingen uit voor de pitchbijeenkomst. Deze middag kun je voor de jury je aanvraag verder toelichten.

De jury oordeelt op basis van deze criteria:

  • Het festival is een logische proeftuin voor dit project
  • Het project is innovatief en koppelt onderzoekskennis van de hogeschool aan ondernemerschap
  • Het project heeft een positieve impact op de wereld
  • Het project heeft een sterk verhaal achter zich en weet hoe ze deze moet (door)vertellen


Kort na de pitchmiddag hoor je of je mag gaan testen op een festival.

Contact

Wil je meer informatie over Innofest of heb je een vraag? Neem dan contact op met:

Marianne Kroon
Communicatieadviseur