Innofest X SIA

  • Voor het testen op een festival of in een living lab van je innovatie uit onderzoek
  • De financiering is maximaal € 10.000 per aanvraag
  • Een commissie selecteert 7 aanvragers die hun idee voor een test pitchen aan onder andere een innovatiescout en een festivaldirecteur
Innofest X SIA 2021

Inhoud

Doel Innofest X SIA

Samen met Innofest geven we onderzoekers van hogescholen de kans om hun prototype te testen of een experiment uit te voeren op een festival of in een living lab. Hiermee wil Regieorgaan SIA onderzoek en ondernemerschap stimuleren bij hogescholen en brengen we de resultaten van praktijkgericht onderzoek onder de aandacht.

Festival als living lab

Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Een festival is een tijdelijke minimaatschappij en er zijn hier - net als in het echte leven - uitdagingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel.

Dit maakt festivals de perfecte plek om prototypes te testen, te implementeren en heel veel feedback op te halen in korte tijd. Bijkomend voordeel: deelname aan een festival levert jou en je onderzoek ook veel zichtbaarheid en een groter netwerk op.

In 2020 konden er geen festivals georganiseerd worden. Toch zijn er tests gedaan vanuit hogescholen. Bijvoorbeeld op een camping en in een biergarten. Ook in 2021 zet Innofest living labs in als testlocatie. En uiteraard daar waar het kan festivals.

Financiering van test

Ben je onderzoeker en wil je een resultaat uit je onderzoek testen? Dan kun je met Innofest X SIA financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van zo'n test, het verder ontwikkelen van prototypes en het uitvoeren van experimenten op een festival of in een living lab. Je kunt maximaal € 10.000 aanvragen.

Aanmelden

Vanaf 4 februari 2021 kun je jouw innovatie aanmelden voor een testplek op een festival of living lab. Dit kan tot uiterlijk 8 april. Kijk op de rondepagina voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Gesloten ronde

Details bekijken

Beoordeling

Na de vooraanmelding met motivatie nodigt de jury de meest kansrijke aanmeldingen uit voor een online pitchbijeenkomst op 15 april. Deze middag kun je voor de selectiecommissie je aanvraag verder toelichten.

De commissie oordeelt op basis van deze criteria:

  1. Het festival/living lab is een logische proeftuin en biedt een toegevoegde waarde voor het project.
  2. Het project is innovatief en koppelt kennis van de hogeschool aan ondernemerschap.
  3. Het project draagt bij aan een duurzamere en socialere wereld.
  4. Het project heeft een overtuigend verhaal dat het team goed weet over te brengen.


Kort na de pitchmiddag hoor je of je financiering krijgt van Regieorgaan SIA en mag gaan testen op een festival.

Contact

Wil je meer informatie over het programma Innofest X SIA of heb je een vraag? Neem dan contact op met:

Marianne Kroon
Communicatieadviseur