Innofest X SIA

  • Voor het testen op een festival of in een living lab van je innovatie uit onderzoek
  • De financiering is maximaal € 10.000 per aanvraag
  • Een commissie selecteert maximaal 7 aanvragers die hun idee voor een test pitchen aan onder andere een innovatiescout en een festivaldirecteur
Innofest X SIA 2024

Inhoud

Doel Innofest X SIA

Samen met Innofest geven we onderzoekers van hogescholen de kans om hun innovatie uit praktijkgericht onderzoek te testen op een festival of in een living lab. Hiermee wil Regieorgaan SIA stimuleren dat deze innovaties breder beschikbaar komen, of op de markt gebracht worden. Daarnaast willen we de resultaten en de impact van het onderzoek van hogescholen zichtbaar maken voor een breed publiek.

Festival als living lab

Innofest zet festivals in als living labs voor innovatie. Een festival is een tijdelijke minimaatschappij en er zijn hier - net als in het echte leven - uitdagingen te vinden op het gebied van bijvoorbeeld energie, afval, logistiek, water en voedsel. Bovendien zijn er veel mensen bij elkaar op een klein gebied.

Dit maakt festivals de perfecte plek om prototypes te testen, te implementeren en heel veel feedback op te halen in korte tijd. Bijkomend voordeel: deelname aan een festival levert jou en je onderzoek ook veel zichtbaarheid en een groter netwerk op.

Sinds maart 2020 zijn festivals niet meer vanzelfsprekend. Daarom werkt Innofest nu ook samen met living labs. Bij het selecteren daarvan houdt Innofest de eigenschappen in het achterhoofd waarvan over de jaren heen blijkt dat ze belangrijk zijn voor een goede testplek.

Financiering van test

Ben je onderzoeker en wil je - met een team - een resultaat uit je onderzoek testen? Dan kun je met Innofest X SIA financiering aanvragen voor bijvoorbeeld het voorbereiden van zo'n test, het verder ontwikkelen van prototypes en het uitvoeren van experimenten op een festival of in een living lab. Je kunt maximaal € 10.000 aanvragen.

Begeleiding door Innofest

Naast € 10.000 krijgen teams voorafgaand aan het testen 3 lessen van Innofest. Hiermee wordt je team klaargestoomd voor het uitvoeren van de tests op een festival of in een living lab. Zo kunnen de teams optimale resultaten behalen met hun tests.

Aanvragen

Je kunt je aanmelden voor een testplek tot uiterlijk 6 februari 2024. Kijk op de rondepagina voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Gesloten ronde

Details bekijken

Beoordeling

Na de vooraanmelding met motivatie nodigt de beoordelingscommissie de kansrijkste aanmeldingen uit voor een online pitchbijeenkomst op 8 maart 2024. Deze middag kun je voor de commissie je aanvraag verder toelichten. Op de rondepagina lees je waarop de commissie je aanvraag beoordeelt.

Contact

Wil je meer informatie over het programma Innofest X SIA of heb je een vraag? Neem dan contact op met:

Jerry Verschuren

Programmamanager

Coördinatie KIEM, KIEM ST, KIEM GoFood, SPRONG, SPRONG GROEN, SPRONG MOOI