ISAAC

Financieringsaanvragen indienen doe je via ISAAC. Dit is het online aanvraag- en rapportagesysteem van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

ISAAC-account aanmaken

Als je een financieringsaanvraag wilt doen in ISAAC heb je een account nodig. Dit kun je aanmaken via de accountpagina. Een account is persoonlijk. Zorg er daarom voor dat het account op naam staat van de projectleider van de financieringsaanvraag. De persoon die indient in ISAAC met zijn of haar account is formeel contactpersoon van de aanvraag. Alleen hij of zij ontvangt berichten over de aanvraag en het project. Als een subsidieadviseur de aanvraag doet in ISAAC is hij of zij dus formeel contactpersoon.

Op tijd je account aanvragen

Zorg ervoor dat je op tijd een account aanvraagt. Doe dit niet vlak voor de sluitingsdatum van de financieringsronde waarvoor je wilt indienen. Uiterlijk 2 dagen van tevoren is een goed uitgangspunt. Dan is er nog voldoende tijd om eventuele problemen met aanvragen en aanmelden op te lossen.

Handleiding en helpdesk ISAAC

Op de webpagina van ISAAC kun je een handleiding downloaden in pdf. In dit document staat algemene informatie over het gebruik van ISAAC en specifieke informatie voor aanvragers, referenten, commissieleden en projectleiders.

Bij technische vragen over het gebruik van ISAAC kun je contact opnemen met de ISAAC-helpdesk. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, via telefoonnummer 070 - 344 06 00. Je kunt je vraag ook per e-mail stellen via isaac.helpdesk@nwo.nl. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen een reactie.

Eenmaal ingelogd in ISAAC kun je de subsidieronde waarvoor je wilt aanvragen handmatig opzoeken. Gemakkelijker is om gebruik te maken van de directe links op de rondepagina’s op deze website. Dat zijn de pagina’s met de tijdlijn bovenin. Door middel van de blauwe knop bovenaan de pagina met de tekst ‘Aanvragen in ISAAC’ kom je meteen op de juiste pagina. Let op: je moet dan wel ingelogd zijn in ISAAC. Anders kom je op de inlogpagina uit.