De Koplopers #3: Een land vol stikstof

  • May 10, 2021

Samen met debatcentrum De Balie maakt Regieorgaan SIA de serie De Koplopers. Op 10 mei was de 3e aflevering, waarin we spraken met onder andere communicatiewetenschapper Korien van Vuuren (CHE).

Stikstof

In het stikstofdebat touwtrekken bouw, boer en natuur over elke vierkante meter grond. Boerenactiegroepen, milieuorganisaties en bouwbedrijven bestoken de overheid om meer ruimte te krijgen. Partijen lijken vooral oog te hebben voor hun eigen belang.

Communicatiewetenschapper en docent-onderzoeker Korien van Vuuren (Christelijke Hogeschool Ede) ziet een uitweg. Wie verder kijkt dan het Malieveld, ziet in het land een beweging van mensen met verschillende belangen die met elkaar optrekken. De sleutel daartoe is de juiste manier van praten en inleving in elkaars standpunten.

Andere sprekers zijn Laura Bromet (Kamerlid Groenlinks) en Sjaak van der Tak (voorzitter LTO Nederland). Twee partijen met ogenschijnlijk tegengestelde standpunten. Voor dit debat verdiepen beiden zich in de standpunten waar ze het zo grondig mee oneens zijn.

Praktische informatie

  • Het debat vindt plaats op maandag 10 mei 2021 vanaf 20.00 uur en is live te volgen vanaf de website van De Balie.
  • Het programma wordt nog verder aangevuld, houd onze website in de gaten voor updates.

Foto header: Kees Torn via Flickr CC-BY-SA