Lunch met de lector: Femke Kaulingfreks

  • Nov. 2, 2021

Dinsdag 2 november 2021 vindt de 5e editie van Lunch met de lector plaats. Dan is Femke Kaulingfreks te gast. Zij is lector Jeugd en Samenleving aan Hogeschool Inholland.

Vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden

Femke Kaulingfreks

Femke Kaulingfreks is sinds maart 2018 lector Jeugd en Samenleving bij het domein Gezondheid, Sport en Welzijn van Hogeschool Inholland. Zij houdt zich in haar lectoraat bezig met complexe en actuele maatschappelijke vraagstukken rondom opgroeien en opvoeden.

In haar onderzoek staat empowerment van jongeren in een kwetsbare positie centraal. De focus ligt daarbij op jeugdempowerment in de wijk, veerkrachtig opgroeien en veranderend vakmanschap van jeugdprofessionals. Daarnaast wordt bekeken hoe informele en professionele hulpverlening elkaar kunnen versterken. Dit resulteert in onderzoeksrapportages én hands-on adviezen voor jeugdprofessionals en methodiekontwikkeling voor de jeugdsector en het onderwijs.

Lunch met de lector

Regieorgaan SIA organiseert Lunch met de lector in samenwerking met New Scientist. De uitzending is op 2 november gratis en live te volgen tussen 12.00 en 12.30 uur via de livestream.