Lunch met de lector: Hans Henseler

  • Sept. 7, 2021

Digitale data is een aanvulling op forensisch onderzoek. Op het lectoraat Digital Forensics & E-discovery leren studenten die data begrijpen. Hans Henseler is er lector. Op 7 september 2021 vertelde Hans Henseler over zijn onderzoek in de 4e aflevering van Lunch met de lector.

Hans Henseler

Hans Henseler is lector Digital Forensics & E-Discovery aan Hogeschool Leiden. Hij onderzoekt manieren om data van telefoons, computers en navigatiesystemen te ontfutselen, wat als bewijsmateriaal dient bij het oplossen van misdrijven.

Portretfoto van Hans Henseler

Lector Hans Henseler

Over Lunch met de Lector

Regieorgaan SIA organiseert in samenwerking met New Scientist de interviewserie Lunch met de lector, waarbij elke editie een lector en zijn of haar onderzoek centraal staat. Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist presenteert Lunch met de lector en hij wordt bijgestaan door redacteur Joris Janssen.

Eerdere afleveringen van Lunch met de lector met Janine Stubbe, lector Performing Arts Medicine bij Codarts hogeschool voor de kunsten, Reint Jan Renes, lector Psychologie voor een Duurzame Stad, en André Heeres, lector Biobased Chemie aan de Hanzehogeschool kun je terugkijken op de website van New Scientist.