Lunch met de lector: Reint Jan Renes

  • Lunch met de lector: Reint Jan Renes April 20, 2021

Op 20 april vindt de 2e editie plaats van de interviewreeks Lunch met de lector. Om 12.00 uur kun je lunchen met Reint Jan Renes, lector Psychologie voor een Duurzame Stad. Maak een lekker broodje voor jezelf en schuif aan!

Praktijkgericht onderzoek voor een Duurzame Stad

Gedragswetenschapper Reint Jan Renes is lector Psychologie voor een Duurzame Stad. Met zijn lectoraat doet hij, vanuit concrete vraagstukken uit de praktijk, onderzoek naar de gedragspsychologie achter duurzaamheid. In 2020 maakte hij deel uit van het team dat de Corona Gedragsunit van het RIVM leidde.

Portretfoto van Reint Jan Renes

Reint Jan Renes (Hogeschool van Amsterdam)

Gedragsverandering in tijden van crisis

Tijdens de lunch met Reint Jan Renes zullen we onder andere ingaan op zijn onderzoek naar gedrag van groepen mensen en hoe dat veranderde tijdens de coronacrisis. Dat geeft hoop voor de veranderingen die nodig zijn voor het klimaat. Hierover zegt hij: 'Ik ben blij verrast. Het laat zien dat we een radicale omslag kunnen maken als de omstandigheden ernaar zijn.'

Samen met New Scientist

De eerste aflevering van Lunch met de Lector vond plaats op 16 februari 2021, met Janine Stubbe, lector Performing Arts Medicine bij Codarts hogeschool voor de kunsten. Kijk terug via deze link.

Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist presenteert Lunch met de lector en hij wordt bijgestaan door redacteur Joris Janssen. De rechtstreekse uitzending is via de livestream te volgen.

Praktische informatie

  • 20 april 2021, 12.00-12.30

Over Lunch met de lector

Regieorgaan SIA organiseert in samenwerking met New Scientist de interviewserie Lunch met de lector, waarbij elke editie een lector en zijn of haar onderzoek centraal staat.