Lunch met de lector: Sui Lin Goei

  • Dec. 7, 2021

Dinsdag 7 december 2021 vindt de 6e editie van Lunch met de lector plaats met Sui Lin Goei als gast. Zij is lector Leraren en Lerarenopleiders in inclusieve Leeromgevingen bij Hogeschool Windesheim.

Onderwijs op maat

In haar onderzoek focust Sui Lin Goei zich op de vraag hoe onderwijsleeromgevingen zo inclusief mogelijk ingericht kunnen worden. Hoe begeleidt je kinderen met allerlei verschillende ondersteunings- en onderwijsbehoeften, zowel in het reguliere als in het speciaal onderwijs? En op welke wijze kunnen leraren (en scholen) met gedifferentieerde instructies alle leerlingen in de les bereiken?

Goei onderzoekt bijvoorbeeld hoe leraren zich kunnen professionaliseren met behulp van Lesson Study, een aanpak waarbij kleine teams van leraren op basis van een gezamenlijk ervaren probleem lessen en interventies ontwerpen. Sinds de noodgedwongen overgang naar online en hybride onderwijs, doet het lectoraat ook onderzoek naar een online variant van deze aanpak: Online Lesson Study.

New Scientist sprak met Goei over hoe aandacht voor het gedrag van leerlingen geborgd kan worden in het schoolsysteem. Je leest het interview op de website van New Scientist.

Portretfoto van lector Sui Lin Goei

Lector Sui Lin Goei

Lunch met de lector

Regieorgaan SIA organiseert Lunch met de lector in samenwerking met New Scientist. De 6e uitzending vindt plaats op dinsdag 7 december van 12.00 tot 12.30 uur en is te volgen via een livestream op de website van New Scientist. De uitzending is daarna ook terug te kijken.