Begeleid koken met een slim kooktoestel

6 October 2020

Onderzoekers van HAN University of Applied Sciences testten deze zomer met behulp van Innofest en Regieorgaan SIA een innovatief kooktoestel op kampeerterrein Stortemelk.

Innovatief kooktoestel

Onderzoekers van het lectoraat Architecture in Health van HAN University of Applied Sciences ontwikkelden een nieuw innovatief kooktoestel, dat zelf aanwijzingen geeft tijdens het koken. Hierdoor kunnen mensen met bijvoorbeeld alzheimer langer zelfstandig thuis wonen en koken.

De test

In het laatste weekend van augustus voerden de ontwikkelaars een test uit op het kampeerterrein op Vlieland. 35 campinggasten kookten met en gaven feedback op de Cook3r (spreek uit: Cooker). Met de resultaten passen ze het design aan voordat ze de innovatie daadwerkelijk met demente ouderen gaan testen.

Innofest X SIA

Samen met Innofest geven we onderzoekers van hogescholen de kans om hun prototype te testen of een experiment uit te voeren op een festival. Hiermee wil Regieorgaan SIA onderzoek en ondernemerschap stimuleren bij hogescholen en brengen we de resultaten van praktijkgericht onderzoek onder de aandacht.