KIEM GoCI-projecten op Dutch Design Week

4 October 2022

Een groot aantal van de lopende KIEM GoCI-projecten is te zien tijdens de Dutch Design Week, die plaatsvindt in Eindhoven van 22 tot en met 30 oktober. Onder andere tijdens de sessie 'Samenwerken voor impact' op maandag 24 oktober.

Dutch Design Week

Bezoekers van de Dutch Design Week kunnen meer te weten komen over GoCI-projecten bij de GoCI meets NADR-stand. Network Applied Design Research (NADR) is het lectorenplatform voor praktijkgericht ontwerponderzoek. De (voorlopige) resultaten van lopende en afgeronde GoCI- en NADR-projecten zijn te lezen in een digitaal magazine dat tijdens de Dutch Design Week wordt gepubliceerd.

Samenwerken voor impact

Daarnaast dragen 3 GoCI-projectonderzoekers bij aan de sessie 'Samenwerken voor impact' op maandag 24 oktober. Zij gaan met andere ontwerpers en onderzoekers in gesprek over welke factoren relevant zijn voor de samenwerking tussen de creatieve industrie en kennisinstellingen, en hoe deze factoren het oplossen van maatschappelijke uitdagingen beïnvloeden.

Onderdeel van deze sessie zijn projectpresentaties van de KIEM GoCI-projecten Natuurlijke Opruimers, Identical Strangers en Bubble Games Pocketsize. Daarna volgt een analyse en workshop van Jeroen van den Eijnde (Artez University of the Arts). Deze sessie is onderdeel van DRIVE 2022, het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival dat CLICKNL en 4TU.Federation organiseren tijdens de Dutch Design Week.

Meer informatie over DRIVE 2022

DRIVE is het jaarlijkse Design Research & Innovation Festival dat wordt georganiseerd door CLICKNL en 4TU.Federation. Het festival vindt plaats van 24 tot 28 oktober, tijdens de Dutch Design Week, vanuit de Effenaar in Eindhoven. Net als vorig jaar kun je zowel fysiek als online deelnemen.

KIEM GoCI

Het programma en de regeling KIEM GoCI hebben als doel de innovatie binnen de creatieve industrie en het praktijkgericht onderzoek te versterken, te versnellen en de impact ervan te vergroten.