SPRONG ronde 1 open

1 September 2020

SPRONG ronde 1 is open voor subsidieaanvragen.

Bekijk de regeling

Krachtige SPRONG-groepen

Met SPRONG investeert Regieorgaan in onderzoeksgroepen met de potentie om in 8 jaar tijd uit te groeien tot krachtige SPRONG-groepen. De regeling is bedoeld om de onderzoeksinfrastructuur van hogescholen verder uit te bouwen.

SPRONG

In SPRONG werken minimaal 2 hogescholen samen. De onderzoeksgroep wordt aangevuld met andere kennispartners en/of met praktijkpartners. De subsidie is € 1 miljoen per aanvraag voor de 1e 4 jaar van het traject. De partners in de SPRONG-onderzoeksgroep dragen minimaal 50% bij aan de totale trajectkosten.

Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid

SPRONG is erop gericht de positie van praktijkgericht onderzoek van hogescholen te versterken. De hogescholen bevinden zich daarmee in het (inter)nationale speelveld waarin diverse partijen kennis genereren en toepassen. Op deze manier stelt SPRONG hogescholen in staat om met hun praktijkgerichte onderzoek een significante bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken binnen het Missiegedreven Topsectoren- en Innovatiebeleid. Een SPRONG-aanvraag verhoudt zich daarom tot ten minste 1 van de 6 Kennis en Innovatie Agenda’s (KIA’s).