Staat jouw onderzoek volgend jaar op Expeditie NEXT?

21 October 2022

De Nationale Wetenschapsagenda (NWA) stelt budget beschikbaar voor hogescholen die een vernieuwende en creatieve opstelling kunnen ontwerpen voor het wetenschapsfestival Expeditie NEXT 2023.

Prikkelende opstellingen gezocht

De NWA wil hiermee de rol van praktijkgericht onderzoek in het toegankelijk maken van wetenschap voor de samenleving laten zien en vernieuwing in de wetenschapscommunicatie in Nederland stimuleren.

De NWA heeft het doel om heel Nederland op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met wetenschap in al zijn facetten en het belang van wetenschap voor het welzijn en welvaren van Nederland, nu en de toekomst. Praktijkgericht onderzoek mag hier natuurlijk niet in ontbreken. De NWA is met name geïnteresseerd in onderzoeksprojecten waarbij hogescholen bijvoorbeeld samenwerken met andere kennisinstellingen, (lokale) overheden, maatschappelijke partners of bedrijfsleven.

Middels deze weg wil de NWA peilen welke hogescholen en overige partijen geïnteresseerd zijn in het indienen op deze oproep. Maak deze interesse kenbaar door uiterlijk vrijdag 28 oktober 12:00 uur te mailen naar n.kornaat@nwo.nl.

Let op! Enkel de partijen die voor deze deadline kenbaar maken dat zij interesse hebben, worden uitgenodigd om daadwerkelijk een aanvraag in te dienen zodra de officiële oproep is gepubliceerd.


Foto lead: Aron Weidenaar