SIA-congres

Het SIA-congres is dé ontmoetingsplek voor alle betrokkenen bij en geïnteresseerden in praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Zo'n 500 mensen komen elk jaar bij elkaar om kennis te delen, nieuwe ontwikkelingen te volgen en in gesprek te gaan over praktijkgericht onderzoek.

Inhoud

SIA-congres 2023: Praktijkgericht onderzoek in samenspel

Het SIA-congres 2023 stond in het teken van ruim 20 jaar praktijkgericht onderzoek van hogescholen en het 20-jarig jubileum van Regieorgaan SIA. Het congres vond plaats op 16 november in De Woonindustrie in Nieuwegein.

Al 20 jaar lang zet Regieorgaan SIA zich in voor de versterking en groei van praktijkgericht onderzoek van hogescholen. In de afgelopen decennia heeft dit onderzoek zich bewezen als een waardevolle bijdrage aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dat vierden we op het congres 'Praktijkgericht onderzoek in samenspel!'

De dag begon met een korte video waarin 20 jaar Regieorgaan SIA in vogelvlucht voorbij kwam.


SIA-voorzitter Huib de Jong benadrukte bij de opening de grote rol die samenspel altijd heeft gespeeld in de ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek, en hoe het onderzoek in 20 jaar een wezenlijk onderdeel is geworden van het takenpakket van de hogeschool. Ook deed hij een oproep aan toekomstige regeringen om de basisfinanciering van hogescholen structureel op orde te maken.

Na deze oproep konden deelnemers luisteren naar de Delatepremiewinnaars Janine Stubbe en Reint Jan Renes, kennismaken met de genomineerden voor de RAAK-award en met elkaar in gesprek over vragen die werden voorgelegd door lectoren Femke Kaulingfreks en Stephan Corporaal.

Na het plenaire deel waren er tal van sessie om aan deel te nemen en gesprekken met onderzoekers om bij aan te schuiven. De dag sloot af met de uitreiking van de RAAK-award.

Met wie speel jij het liefst samen?

Een team van RAAK-reporters ging tijdens het congres op onderzoek uit: met wie speelt de SIA-congres-bezoeker het liefst samen, en waarom komen trouwe bezoekers terug naar het SIA-congres? Bekijk de video!

Luister terug: In bed met...

Dagvoorzitter Karl Raats sprak met 6 inspirerende gasten over hun dromen voor het praktijkgericht onderzoek. En waar kan je dat beter doen dan in bed? Van de In-bed-met-sessies hebben we podcasts gemaakt. Luister de gesprekken terug via onderstaande links of op de podcast-app die je gebruikt:

Dagvoorzitter Karl Raats interviewt lector Stefan Corporaal terwijl ze in bed zitten.

Meer informatie

Heb je een vraag over het congres? Neem dan contact op met:

Ann-Mon San

Communicatieadviseur