SIA-congres 2024: het kompas van praktijkgericht onderzoek

Op donderdag 28 november is het SIA-congres 2024. Het SIA-congres is dé ontmoetingsplek voor alle betrokkenen bij en geïnteresseerden in praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Zo'n 500 mensen komen elk jaar bij elkaar om kennis te delen, nieuwe ontwikkelingen te volgen en in gesprek te gaan over praktijkgericht onderzoek.

Inhoud

Het kompas van praktijkgericht onderzoek

De wil om iets in de wereld te veranderen, is essentieel in praktijkgericht onderzoek. Dit innerlijk kompas; de richting die je kiest vanuit een overtuiging, maatschappelijke betrokkenheid en visie staat centraal op het SIA-congres 2024.

Drijfveren & ethiek in de praktijk

Samen onderzoeken we wat ons drijft als het gaat om praktijkgericht onderzoek. Waarom doen we wat we doen? Hoe zorgen we ervoor dat praktijkgericht onderzoek impact maakt en optimaal bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken? Welke ethische vraagstukken kun je tegenkomen en hoe ga je daarmee om? Relevante en zeer actuele vragen die een beroep doen op iedereen die zich bezighoudt met praktijkgericht onderzoek.

SIA-congres 2023

Het SIA-congres 2023 stond in het teken van ruim 20 jaar praktijkgericht onderzoek van hogescholen en het 20-jarig jubileum van Regieorgaan SIA. Het thema was: praktijkgericht onderzoek in samenspel. Er werd teruggekeken op hoe het onderzoek in 20 jaar een wezenlijk onderdeel is geworden van het takenpakket van hogescholen. En vooruitgekeken onder andere door ideeën te vormen over hoe er meer samengewerkt kan worden tussen mbo, hbo en wo.

Met wie speel jij het liefst samen?

Een team van RAAK-reporters ging tijdens het congres op onderzoek uit: met wie speelt de SIA-congres-bezoeker het liefst samen, en waarom komen trouwe bezoekers terug naar het SIA-congres? Bekijk de video!

Meer informatie

Heb je een vraag over het congres? Neem dan contact op met:

Yivat Muskens

Communicatieadviseur