Ingeborg van der Ven (voorzitter)

Portretfoto van juryvoorzitter Ingeborg van der Ven

Vanuit haar expertise richt Ingeborg van der Ven zich op thema’s en projecten die je aan het denken zetten. Zo opende ze de expositie Onbevangen over de beeldvorming van vrouwelijke experts. Als ondernemer, journalist en bestuurskundige is haar werkveld altijd verbonden met politiek, media en cultuur. “Samenwerken met mensen die groot willen denken en de waarheid aankunnen. Dat is toch geweldig!” Op dit moment werkt Van der Ven aan het thema integriteit en leiderschap binnen de politiek.

Jalbert Kuijper

Portretfoto van jurylid Jalbert Kuijper

Jalbert Kuijper is een geboren ondernemer, en co-founder van meerdere bedrijven zoals Inpact (later verkocht aan LostBoys), Xeed, Wecanbeheroes en OpenHealth. Daarnaast is hij partner bij SchaalPlus, een bedrijf dat de bruggen bouwt tussen jonge digitale talenten en organisaties die de digitalisering van binnenuit willen vormgeven en digitaal talent aan zich willen verbinden. De laatste jaren was hij directeur Business Development & Innovation bij WNF. Kuijper is ook ambassadeur voor de Take-off hbo regeling van Regieorgaan SIA. De regeling biedt onderzoekers en onderzoekende studenten de kans kennis uit onderzoek om te zetten in ondernemerschap.

Rob Zwitserlood

Portretfoto van jurylid Rob Zwitserlood

Rob Zwitserlood is projectleider van ZINnig, het onderzoeksproject dat in 2020 de RAAK-award won. Dr. Rob Zwitserlood is logopedist. Hij heeft lange tijd in het speciaal onderwijs gewerkt met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS), eerst als logopedist, daarna als ambulant begeleider en docent interne opleidingen. Vervolgens is hij Taalwetenschap gaan studeren en gepromoveerd op de grammaticale ontwikkeling en therapiemogelijkheden voor kinderen met TOS. Hij is docent bij de master Gezondheidswetenschappen voor Zorgprofessionals van Universiteit Utrecht en senior onderzoeker bij het Lectoraat Logopedie: Participatie door Communicatie van Hogeschool Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op kinderen met TOS, met een focus op innovatie in diagnostiek en interventies.