Regieorgaan SIA viert 20 jarig bestaan

In 2023 bestaat Regieorgaan SIA 20 jaar. We staan dit jaar stil bij 20 jaar inzet voor het praktijkgericht onderzoek van hogescholen in Nederland. Houd onze website in de gaten voor meer informatie over publicaties en evenementen in het teken van dit jubileum.

Al 20 jaar inzet voor het praktijkgericht onderzoek van hogescholen

Op 3 november 2003 werd de Stichting Innovatie Alliantie (SIA) opgericht. In 2014 sloot SIA zich aan bij de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en werd Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek, ofwel Regieorgaan SIA.

Wij geloven dat het praktijkgericht onderzoek van hogescholen bijdraagt aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. Regieorgaan SIA zet zich daarom in voor de groei en bekendheid van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. We stimuleren al 20 jaar de kwaliteit en kwantiteit van het onderzoek in het hbo en leggen waardevolle verbindingen tussen kennisinstellingen, publieke partijen en het bedrijfsleven. Reden voor een feestje!

Doe mee!

Was jij die lector die aan het begin stond van het praktijkgericht onderzoek? Haalde jij 1 van de eerste RAAK-subsidies binnen? Stond jij 10 jaar geleden op het podium tijdens het SIA-congres? Zat jij als subsidieadviseur aan tafel om mee te denken over de ontwikkeling van het onderzoek van hogescholen? Stond je als medewerker van (Regieorgaan) SIA aan de wieg van een regeling? Laat het ons weten! En misschien delen we jouw verhaal op onze site of sociale media.