De Koplopers: Toekomst van textiel

  • April 15, 2024

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën in de wereld. Wat is er nodig bij producenten en consumenten om dit te veranderen? Welke innovaties en onderzoeken dragen hieraan bij? Op 15 april bespraken we de toekomst van textiel.

Circulaire mode

Een van de gasten was Kim Poldner, lector Circular Business aan De Haagse Hogeschool. Ze is gepromoveerd op duurzaam ondernemen in de mode aan de Universiteit van St. Gallen (Zwitserland) en richtte in 2017 het Circular Fashion Lab aan de Wageningen Universiteit op. Binnen haar onderzoeksgroep richt Poldner zich op meervoudige waardecreatie en duurzame businessmodellen. Gesprekspartners waren: Kiki Hagen, (voorvechter van duurzame kleding en voormalig D66-politica), Ronald Kemp, (modeontwerper ), Terry Hommelberg-Hoogsteder (projectmanager Livera) en Reina Ovinga (oprichter The Knitwit Stable).

Aflevering terugkijken

Deze aflevering vond plaats op 15 april 2024, om 19.30 uur, live vanuit De Balie en is terug te kijken via de website van De Balie.

De Koplopers

Vergroenen, verduurzamen, innoveren. De ambities voor Nederland zijn groot, maar de realiteit is weerbarstig. In de serie De Koplopers ontmoet Teun van de Keuken mensen die oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk brengen. Wat kunnen we van deze koplopers leren? Hoe vertalen we hun praktijkervaring naar politieke samenwerking – zodat de rest van Nederland ook mee kan in de transitie? De Koplopers is een samenwerking van debatcentrum De Balie met Regieorgaan SIA.