De Koplopers: Toekomst van textiel

  • April 15, 2024

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën in de wereld. Wat is er nodig bij producenten en consumenten om dit te veranderen? Welke innovaties en onderzoeken dragen hieraan bij? Op 15 april bespreken we de toekomst van textiel.

Circulaire mode

Een van de gasten is Kim Poldner, lector Circular Business aan De Haagse Hogeschool. Ze is gepromoveerd op duurzaam ondernemen in de mode aan de Universiteit van St. Gallen (Zwitserland) en richtte in 2017 het Circular Fashion Lab aan de Wageningen Universiteit op. Binnen haar onderzoeksgroep richt Poldner zich op meervoudige waardecreatie en duurzame businessmodellen. Andere gesprekspartners zijn: Kiki Hagen, voorvechter van duurzame kleding en voormalig D66-politica, en modeontwerper Ronald Kemp.

Praktische informatie

Het programma vindt plaats op 15 april 2024, om 19.30 uur, live vanuit De Balie. Meer info en ticketverkoop via de website van De Balie, waar het programma ook de livestream te volgen is.

De Koplopers

Vergroenen, verduurzamen, innoveren. De ambities voor Nederland zijn groot, maar de realiteit is weerbarstig. In de serie De Koplopers ontmoet Teun van de Keuken mensen die oplossingen van de toekomst nu al in de praktijk brengen. Wat kunnen we van deze koplopers leren? Hoe vertalen we hun praktijkervaring naar politieke samenwerking – zodat de rest van Nederland ook mee kan in de transitie? De Koplopers is een samenwerking van debatcentrum De Balie met Regieorgaan SIA.