PIT

Maak kennis met PIT magazine. PIT staat vol interviews met inspirerende mensen, sterke initiatieven en mooie verhalen uit de dagelijkse praktijk. In PIT kun je lezen hoe hogescholen samen met andere partijen bijdragen aan oplossingen voor de grote vraagstukken in de samenleving. PIT ademt 100% praktijkgericht onderzoek.

PIT #2: Landbouw, Water en Voedsel

Op 16 mei presenteerden we het 2e nummer van PIT in een online programma. Boegbeelden uit het veld werden uitgedaagd een pittig gesprek te voeren over de uitdagingen en kansen voor praktijkgericht onderzoek op het thema Landbouw, Water en Voedsel.

Te gast waren John Dane (bestuurder HZ University of Applied Sciences en thematrekker Human Capital Agenda Topsector Water en Maritiem), Patrick Huntjens (lector Sociale Innovaties in het Groene Domein bij Inholland, tevens hoogleraar Governance of Sustainability Transitions aan Maastricht University), Richard Slotman (directeur Regieorgaan SIA) en Annie de Veer (directeur Strategie, Kennis en Innovatie bij het directoraat-generaal Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

Kijk de livestream terug

PIT #1: Gezondheid en Zorg

Op 2 februari lanceerden we het 1e nummer van PIT magazine. Dit nummer staat in het teken van het thema Gezondheid en Zorg. De digitale versie en een compilatie van het lanceermoment bekijk je hieronder.

Lancering PIT #1: Gezondheid en Zorg

PIT magazine

PIT staat voor praktijk, innovatie en toepassing: de kern van praktijkgericht onderzoek. Het magazine zet praktijkgericht onderzoek in de schijnwerpers en belicht de kracht van de samenwerking tussen hogescholen, bedrijven, kennisinstellingen en andere partijen.