PIT

Maak kennis met PIT magazine. PIT staat vol interviews met inspirerende mensen, sterke initiatieven en mooie verhalen uit de dagelijkse praktijk. In PIT kun je lezen hoe hogescholen samen met andere partijen bijdragen aan oplossingen voor de grote vraagstukken in de samenleving. PIT ademt 100% praktijkgericht onderzoek.

PIT #5: Sleuteltechnologieën

Nederland staat voor enorme maatschappelijke uitdagingen. Denk aan de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie. De baanbrekende technologieën die ons hierbij kunnen helpen, noemen we sleuteltechnologieën; het thema van PIT #5.

Met sleuteltechnologieën dragen onderzoeksgroepen van hogescholen, samen met bedrijven en andere kennispartners, bij aan maatschappelijke impact en innovaties. Denk aan sensoren om de waterkwaliteit te meten, robots voor het snoeien van perenbomen of lichtere metaalconstructies uit de 3D-metaalprinter. Hierover, en meer, in PIT #5.

Eerdere edities van PIT

Lancering PIT #1: Gezondheid en Zorg

Op 2 februari 2022 lanceerden we het 1e nummer van PIT magazine. Kijk een compilatie van de lancering terug:

PIT magazine

PIT staat voor praktijk, innovatie en toepassing: de kern van praktijkgericht onderzoek. Het magazine zet praktijkgericht onderzoek in de schijnwerpers en belicht de kracht van de samenwerking tussen hogescholen, bedrijven, kennisinstellingen en andere partijen.