RAAK-award

Elk jaar reiken we een prijs uit voor het beste praktijkgericht onderzoek: de RAAK-award. Met de prijs wil Regieorgaan SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. Op 10 september maakte de jury bekend welke projecten zij nomineert voor de prijzen. Op het SIA-congres op 25 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Genomineerd voor de RAAK-award

De jury heeft deze 6 projecten genomineerd voor de RAAK-award 2021:

De prijs

Projectleiders van RAAK-onderzoeksprojecten konden ook dit jaar hun project aanmelden voor de prijs.

De jury maakte in september bekend welke 6 projecten zij nomineert voor de award. De jury deed dit aan de hand van de volgende criteria:

  • Hoe relevant is het onderzoek voor het onderwijs en de praktijk?
  • Is sprake van doorwerking van het onderzoek richting onderwijs en praktijk of onderzoek?
  • Hoe innovatief is het onderzoek?
  • Als je wint, hoe besteed je dan het prijzengeld om je onderzoek nog meer impact te laten hebben?

De projectleiders van de genomineerde projecten krijgen de kans in een pitch aan de jury te vertellen waarom juist hun onderzoek de RAAK-award verdient. Op basis van de pitches en een gesprek met de jury worden de winnaars bepaald. De prijsuitreiking is op 25 november tijdens het SIA-congres.

Publieksprijs

Naast de juryprijzen wordt ook elk jaar de publiekprijs uitgereikt. De deelnemers aan het SIA-congres kunnen stemmen op het onderzoeksproject dat zij het beste vinden. De maanden voorafgaand aan het congres kan iedereen ook online stemmen. Onze RAAK-reporters volgen de projecten en doen daar verslag van.

Dit kun je winnen

1e prijs: de RAAK-award en € 10.000

2e prijs: € 5.000

3e prijs: € 2.500

Publieksprijs: € 2.500

Wie kan aanmelden?

Projectleiders van lopende en afgeronde RAAK-projecten kunnen hun project aanmelden. Voor afgeronde projecten geldt dat ze tot maximaal 1 jaar na afronding van het project aangemeld kunnen worden. Heb je met het project eerder de 1e, 2e of 3e prijs gewonnen, dan kun je niet nog een keer meedingen naar de RAAK-award.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de RAAK-award of heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met: