RAAK-award

Elk jaar reiken we een prijs uit voor het beste praktijkgericht onderzoek: de RAAK-award. Met de prijs wil Regieorgaan SIA het onderzoek van hogescholen meer bekendheid geven. Dit jaar kunnen projectleiders hun RAAK-project aanmelden tot 1 juli, 14.00 uur.

Prijs voor het beste praktijkgericht onderzoek

Projectleiders van RAAK-onderzoeksprojecten kunnen jaarlijks hun project aanmelden voor de RAAK-award. De jury onder leiding van Maaike van der Kamp - Romijn (Naturalis) nomineert 6 projecten voor de prijzen aan de hand van relevantie voor het onderwijs en de praktijk, de mate van doorwerking en hoe innovatief het onderzoek is.

De projectleiders van de genomineerde projecten kunnen in een gesprek met de jury aangeven waarom juist hun onderzoek de RAAK-award verdient. Op basis van dit gesprek bepaalt de jury de winnaars. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het jaarlijkse SIA-congres.

Publieksprijs

De winnaar van de publieksprijs wordt in aanloop naar en tijdens het SIA-congres door het publiek gekozen uit de 6 genomineerde projecten. Stemmen is mogelijk kort na het moment van bekendmaking van de genomineerden via de website van Regieorgaan SIA.

Dit zijn de prijzen

1e prijs: de RAAK-award en € 25.000

2e prijs: € 10.000

3e prijs: € 5.000

Publieksprijs: € 5.000

Wie kan aanmelden?

Projectleiders van lopende en afgeronde RAAK-projecten kunnen hun project aanmelden. Voor afgeronde projecten geldt dat ze tot maximaal 1 jaar na afronding van het project aangemeld kunnen worden. Heb je met het project eerder de 1e, 2e of 3e prijs gewonnen, dan kun je niet nog een keer meedingen naar de RAAK-award.

Zo meld je een project aan

Om een project aan te melden vul je het aanmeldformulier RAAK-award in. Hierin geef je een motivatie bij de 3 beoordelingscriteria:

  1. De relevantie van het onderzoek voor het onderwijs en de praktijk
  2. De doorwerking van het onderzoek richting onderwijs, praktijk en onderzoek
  3. Hoe innovatief het onderzoek is

Ook geef je in het aanmeldformulier aan wat je plannen zijn met het prijzengeld mocht je een van de prijzen winnen. Tot slot lever je het ingevulde formulier 'projectmedewerkers' in, dit in het kader van de Code omgang met persoonlijke belangen.


Aanmelden voor de RAAK-award is mogelijk tot 1 juli 2024, 14.00 uur.

Alle informatie over het aanmelden van je RAAK-project vind je in de brochure onder 'Documenten' op deze pagina. Daar staat ook het aanmeldformulier. Het aanmeldformulier en het formulier 'projectmedewerkers' kun je mailen naar communicatie@regieorgaan-sia.nl.

Documenten

Meer informatie

Wil je meer informatie over de RAAK-award of heb je een vraag? Dan kun je contact opnemen met:

Michèle Sons

Programmamanager

RAAK-mkb, RAAK-award