Award Deltapremie krijgt plek bij NWO

2 November 2021

Sinds een paar dagen staat er in de hal van de kantoren van NWO in Den Haag en Utrecht een bijzonder kunstwerk: de Delta. Het is de award die hoort bij de Deltapremie. De Deltapremie is de grootste prijs voor praktijkgericht onderzoek van hogescholen.

Bouwstenen

De Delta is ontworpen door kunstenaar Giny Vos, alumna van de Gerrit Rietveld Academie en onder andere bekend van het lichtkunstwerk White Noise aan de Zuidas in Amsterdam. De Delta bestaat uit 3 kristalvormen. De 3 kristallen staan voor de bouwstenen van praktijkgericht onderzoek: onderwijs, onderzoek en praktijk. Door te onderzoeken hoe ze in elkaar passen – het letterlijk in de praktijk met je handen uit te proberen – kun je de kristallen met elkaar verbinden tot een piramide die licht geeft.

Uitreiking 22 november

Op 22 november reikten Regieorgaan SIA en de Vereniging Hogescholen de Deltapremie voor de 2e keer uit aan lectoren die met hun team van onderzoekers en uitgebreide netwerk een bijzondere bijdrage leverden aan maatschappelijk uitdagingen. Elke 2 jaar wordt de premie van € 500.000 samen met de award uitgereikt aan 2 lectoren.