Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen

7 March 2023

Wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt 3 mei naar Middelburg. Een dag vol interactieve proefjes, mini-colleges en experimenten voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun nieuwsgierige ouders. Tijdens het festival, georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda, kunnen de bezoekers meer leren over het onderzoek van hogescholen.

Dr. Rubber

Bijvoorbeeld door op expeditie te gaan met Dr. Rubber en in zijn laboratorium spelenderwijs van alles te leren over het recyclen van rubber banden. Het laboratorium wordt opgezet door het lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim.

HZ University of Applied Sciences maakt een vlasstraat waarin je met een ‘reis door de tijd’ alles leert over de oude én nieuwe verrassende manieren om vlas te gebruiken. Ook kun je HZ helpen om op één dag wel 100 verschillende soorten planten en dieren te vinden.

Droge voeten

Het lectoraat Psychologie voor een duurzame stad van Hogeschool van Amsterdam neemt je mee naar een kustdorp dat voor spannende uitdagingen rondom het klimaat staat. Hoe houden we droge voeten? En met hogeschool Inholland kun je ontdekken dat de ene zure smaak de andere niet is.