Maaike van de Kamp - Romijn (juryvoorzitter)

Maaike van de Kamp Romijn is plaatsvervangend algemeen directeur en directeur Research & Education bij Naturalis Biodiversity Center. Ze is al vele jaren werkzaam in de wetenschap en het wetenschapsbeleid in verschillende disciplines. Ze heeft zich vooral beziggehouden met het opbouwen van wetenschappelijke excellentie in een open, veilige en inspirerende omgeving.

Ze richt zich op strategie, academische loopbaanontwikkeling, talentontwikkeling, publieke en private partnerschappen en MSc/BSc-onderwijs. Als plaatsvervangend algemeen directeur is zij verantwoordelijk voor het versterken van de groeiende organisatie van Naturalis.

Monique Lexis

Portretfoto Monique Lexis

Monique Lexis (1981) heeft een achtergrond in ergotherapie, bewegingswetenschappen en epidemiologie. In 2011 is zij gepromoveerd aan Maastricht University op onderzoek naar de preventie van langdurig ziekteverzuim bij medewerkers met een verhoogd risico op verzuim vanwege mentale gezondheidsklachten.

Inmiddels is Monique bijna 12,5 jaar werkzaam als senior onderzoeker bij Zuyd Hogeschool bij het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg. Projecten over verkenning, ontwerpen, evalueren van nieuwe en bestaande technologie voor de langdurige zorg staan centraal. Tevens is Monique als senior docent betrokken bij de Kennis- en Wetenschapslijn van de Master Advanced Nursing Practice (verpleegkundig specialisten).

Monique won met haar team in 2018 de 3e prijs van de vakjury en de publieksprijs voor het RAAK-PRO project Sociale Robots in de Zorg. In november 2022 won zij de RAAK-award voor het project ‘Ergotherapie en DIY-technologie’. In dit onderzoek werden de mogelijkheden van 3D-printen voor het maken van hulpmiddelen op maat voor cliënten in de revalidatie onderzocht en een werkwijze met toolbox voor de praktijk ontwikkeld.

Jalbert Kuijper

Jalbert Kuijper

Jalbert Kuijper is een geboren ondernemer, en co-founder van meerdere bedrijven zoals Inpact (later verkocht aan LostBoys), Xeed, Wecanbeheroes en OpenHealth. Hij begeleid de transformatie van bedrijven in de digitalisering en is een bruggenbouwer tussen de digitale wereld en organisaties die de digitalisering van binnenuit willen vormgeven en digitaal talent aan zich willen verbinden.

De laatste jaren was hij directielid bij het Wereld Natuur Fonds (WWF) en is momenteel actief bij de VVD in Den Haag. Kuijper is ook ambassadeur voor de Take-off hbo regeling van Regieorgaan SIA. De regeling biedt onderzoekers en onderzoekende studenten de kans kennis uit onderzoek om te zetten in ondernemerschap.