2022 in vogelvlucht

Inhoud

KIEM GoCI op de Dutch Design Week

De inzet van motten bij het recyclen van textiel, VR om het contact in de buurt te verbeteren; het zijn voorbeelden van projecten uit de regeling KIEM CoCI, die gedemonstreerd werden tijdens de Dutch Design Week. Bezoekers konden kennismaken met de projecten en hoorden voorlopige resultaten. Met deze regeling financiert Regieorgaan SIA 1-jarig, verkennend onderzoek binnen de creatieve industrie.

Bezoekers van de Dutch Design Week bekijken een demonstratie van een van de KIEM goCI-projecten.

Bezoekers van de Dutch Design Week bekijken een demonstratie van een van de KIEM GoCI-projecten.

Onderzoek voor gezonder beweeggedrag

Sportinnovator, Kenniscentrum Sport & Bewegen en Regieorgaan SIA organiseerden op 19 augustus een kennis- en netwerkbijeenkomst rondom sporten en bewegen in de buitenruimte. Zo’n 80 onderzoekers, beleidsmedewerkers en ondernemers kwamen samen om van gedachten te wisselen over hoe (praktijkgericht) onderzoek en innovatie kunnen bijdragen aan gezonder beweeggedrag. Lector Steven Vos en wethouder Sport Eva Oosters van de Gemeente Utrecht openden de bijeenkomst.

Lector Steven Vos spreekt de bezoekers van de kennis- en netwerkbijeenkomst toe.

SIA-congres 2022 in Leiden

Leiden was het hele jaar 2022 European City of Science. Daar sloten we graag bij aan met ons jaarlijkse SIA-congres. Dit keer in samenwerking met Hogeschool Leiden en in hybride vorm. Met live radio en excursies op de fiets naar Leidse onderzoekslocaties zoals Naturalis en Leiden Centre for Applied Bioscience. Zo’n 400 geïnteresseerden bezochten het SIA-congres live. Online sloten er nog eens rond de 100 aan.

Deelnemers aan het SIA-congres zijn in optocht op de fiets onderweg naar een excursie.

Deelnemers aan het SIA-congres zijn in optocht op de fiets onderweg naar een excursie.

Meiden testen app op Expeditie NEXT

Vrijdag 6 mei was het feest in de binnenstad van Franeker. 6000 wetenschappers in de dop bezochten Expeditie NEXT, een wetenschapsfestival waar kinderen van 6 tot 12 jaar proefjes en experimenten kunnen doen. Een van de experimenten was de test van App je Happy, een app ontwikkeld om meiden makkelijker over problemen te laten praten. De app is gebaseerd op onderzoek van Hogeschool Rotterdam. De test werd mogelijk gemaakt door de regeling Innofest X SIA 2022.

Onderzoekers halen input op bij jonge meiden om de App je Happy-app te verbeteren.