SIA-congres 2022: het congres voor verschilmakers

De wereld van morgen beter maken. Daar werken onderzoekers uit het praktijkgericht onderzoek elke dag aan. Samen met mensen uit de praktijk. Wat we met elkaar kunnen doen om dat verschil nóg zichtbaarder te maken, het nog beter te monitoren en tot nog relevantere resultaten te komen, dat is het thema van het SIA-congres 2022: het congres voor verschilmakers.

Over het SIA-congres

Het is dé ontmoetingsplek voor alle betrokkenen bij en geïnteresseerden in praktijkgericht onderzoek van hogescholen. Ruim 500 mensen komen (online) bij elkaar om kennis te delen, nieuwe ontwikkelingen te volgen en te discussiëren over praktijkgericht onderzoek. Elk jaar heeft het congres een ander thema dat aansluit bij de actuele stand van het onderzoek van hogescholen.

Naast een aantal plenaire sprekers zijn er deelsessies over allerlei onderwerpen zoals open science, nieuwe beleidsmatige ontwikkelingen, samenwerkingsverbanden binnen het onderzoek en onderzoeksmethoden. Aan het congres werken veel lectoren (docent-)onderzoekers en medewerkers van hogescholen mee, maar ook van organisaties als de Vereniging Hogescholen, NWO en de Vereniging van Lectoren.

SIA-congres 2022 in Leiden

Het SIA-congres is op 17 november in Leiden waar we aansluiten bij Leiden European City of Science 2022. We organiseren met medewerking van Hogeschool Leiden een dag vol verrassende ontmoetingen, in de Stadsgehoorzaal en op locaties in de stad. Een congres geheel in het teken van praktijkgericht onderzoek. Houd deze pagina in de gaten voor updates en save the date!


SIA-congres 2021: Grenzen doorbreken met praktijkgericht onderzoek

In 2021 was het thema van het congres Grenzen doorbreken met praktijkgericht onderzoek. Praktijkgericht onderzoek zit in de haarvaten van de maatschappelijke uitdagingen en vormt de verbinding tussen praktijk, onderzoek en onderwijs. Het onderzoek van hogescholen kan vanuit die rol een belangrijke bijdrage leveren aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Daarover ging het met name in de plenaire delen.

Dagvoorzitter Gerrit Heijkoop opende samen met de voorzitter van Regieorgaan SIA Huib de Jong het congres. Zij gingen vervolgens in gesprek met Katja Rusinovic (lector Grootstedelijke Ontwikkelingen, De Haagse Hogeschool). Ook werden de genomineerden voor de RAAK-award voorgesteld.

Aan het begin van de middag waren de Deltapremiewinnaars te gast: lectoren Margie Topp en Steven Vos. Tijdens de plenaire afsluiting maakte Ingeborg van der Ven bekend wie de RAAK-award prijswinnaars waren.

Tussen de verschillende programmaonderdelen door ging Gerdie Scheurders in de lobby in gesprek met Katja Rusinovic en Janne Piksen, met Youssef Azghari (docent-onderzoeker bij lectoraten Jeugd, Gezin en Samenleving en Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties bij Avans Hogeschool) en met Ingeborg van de Ven (juryvoorzitter RAAK-award).

Deelnemers konden tussendoor 2 rondes met deelsessies bijwonen.

Meer informatie

Heb je een vraag over het congres? Neem dan contact op met:

Marianne Kroon
Communicatieadviseur