Pilot Netwerkontwikkeling Richting Europa

open
  • Financiering voor hogescholen om onderzoekers in staat te stellen om een vernieuwend samenwerkingsverband op te zetten met Europese partners door gezamenlijk een praktijkgericht onderzoeksproject uit te voeren.
  • De financiering is maximaal € 100.000 per aanvraag
  • De looptijd van het project is minimaal 12 en maximaal 24 maanden
  • Hogescholen en/of consortiumpartners cofinancieren 50% bij van het subsidiebedrag
Indieningsronde mei 2024

Inhoud

Doel Pilot Netwerkontwikkeling Richting Europa

Het doel van de Pilot Netwerkontwikkeling Richting Europa is om onderzoekers van hogescholen in staat te stellen om een vernieuwend samenwerkingsverband op te zetten met Europese partners door gezamenlijk een praktijkgericht onderzoeksproject uit te voeren. Dit project verbindt regionale en nationale expertise met relevante Europese ontwikkelingen en vormt een basis voor toekomstige samenwerking, bijvoorbeeld in de vorm van een aanvraag voor een Europese onderzoekssubsidie.

Financiering van het project

Het maximale bedrag dat je kunt aanvragen is € 100.000. De hogeschool draagt zelf 50% van het subsidiebedrag bij. Dit kan in geld of in natura. De totale projectomvang is bij een subsidiebedrag van € 100.000 is dan ten minste € 200.000.

Aanvraag voorbereiden

Een aanvraag voorbereiden kost gemiddeld 4 maanden. Bekijk onze pagina met tips voor het schrijven van een goede aanvraag.

Openstaande ronde

Sluitingsdatum uiterlijk May 28, 2024
Details bekijken

Beoordeling

Alle aanvragen die voldoen aan de criteria voor indienen, worden voorgelegd aan een onafhankelijke beoordelingscommissie. De commissie bestaat uit experts op het gebied van Europese onderzoeks- en innovatieprogramma’s. Je hoort ongeveer 3 maanden na het indienen van je aanvraag of je aanvraag wordt gehonoreerd. Lees meer over onze algemene beoordelingsprocedure.

Contact

Wil je meer informatie over de pilotregeling Richting Europa of over het programma Richting Europa? Neem dan contact op met: