Deltapremie

De Deltapremie is een toonaangevende onderzoeksprijs voor lectoren. De prijs wordt iedere 2 jaar uitgereikt.

Erkenning en stimulering

De Deltapremie is een erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren van hogescholen met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving. En een stimulering om die bijdrage nog verder te versterken en uit te breiden. Deltapremiewinnaars laten bij uitstek zien waar praktijk en onderzoek op een innovatie en impactvolle manier samenkomen. Met resultaten die doorwerken in de maatschappij.

De Deltapremie is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Hogescholen en Regieorgaan SIA. De prijs wordt iedere 2 jaar uitgereikt. De premie bedraagt € 500.000. De volgende uitreiking is in november 2021.

1e uitreiking in 2019

Op 12 november 2019 werd de Deltapremie voor de 1e keer uitgereikt aan lectoren AnneLoes van Staa van Hogeschool Rotterdam en Mark Mobach van de Hanzehogeschool Groningen.

Mark Mobach

Mark Mobach, lector Facility Management, wil met zijn onderzoek organisaties beter laten functioneren. Dat doet hij door – samen met studenten en docent-onderzoekers – betere gebouwen en dienstverlening te bedenken.

AnneLoes van Staa

AnneLoes van Staa leidt binnen haar lectoraat Transities in Zorg o.a. het onderzoeksprogramma Op Eigen Benen, voor jongeren met chronische aandoeningen die de overgang moeten maken naar de volwassenenzorg. AnneLoes heeft dit belangrijke onderwerp op de kaart gezet door onder meer te onderzoeken waar jongeren tegenaan lopen in de zorg en waar zij behoefte aan hebben.

Beoordelingscommissie

De winnaars werden bepaald door een onafhankelijke beoordelingscommissie. Deze bestond uit 6 experts werkzaam bij de Erasmus Universiteit, Innofest, TU Delft, Stichting Toekomstbeeld der Techniek en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.